Bazele fotbalului

Fotbalul este un sport de echipă jucat cu o minge și o echipă de jucători. Există trei poziții pe teren: portar, fundaș și mijlocaș. Deși doar una dintre aceste poziții este recunoscută de legile jocului, anumite poziții informale s-au dezvoltat de-a lungul timpului. Portarul este responsabil pentru menținerea mingii departe de poartele adversarilor, în timp ce apărătorii încearcă să împiedice golurile să fie marcate. Când o echipă controlează mingea, mijlocașul va încerca să o paseze atacanților pentru a se asigura un gol.

Terenul este format din două părți, o zonă de poartă și o suprafață de pedeapsă. Zona de poartă este de obicei la 12 metri de centrul porții, iar portarul echipei adverse poate folosi doar mâinile în interiorul acesteia. Dacă un jucător comite un fault în interiorul suprafeței de pedeapsă, echipa adversă va primi o lovitură de pedeapsă. O lovitură de pedeapsă este acordată echipei cu cele mai multe goluri pe terenul unui adversar.

Regulile fotbalului sunt simple, dar există câteva aspecte importante ale jocului care pot face dificil de înțeles. În general, fotbalul implică o echipă care mută mingea în sus pe teren și încearcă să lovească mingea într-o poartă. În fotbalul profesionist, un gol măsoară opt picioare înălțime pe 24 de picioare lățime. Portarul este singurul jucător care are dreptul să atingă mingea cu mâinile; alți jucători trebuie să-și folosească picioarele, genunchii, capul sau pieptul pentru a lovi mingea. Jocul se joacă în reprize de aproximativ 45 de minute fiecare.

Verifica si: https://www.r-gol.com/ro/adidas-copa